"Delicato" plnka do hydiny

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Tradičné jedlá, Vydané dňa: 14. 12. 2009

Suroviny: 4 rožky, 1 krajec tmavého chleba (hrúbka asi 2 cm), 3 vajcia, 1 dcl mlieka, 1 čL soli, 1/2 čL mletého čierneho korenia, 1/2 čL celej rasce, 2 čL majoránky, 1 stredne veľké jabĺčko, olej. (podľa chuti môžeme priidať aj 50 g šunky a za hrsť zelenej nasekanej petrželky).

Postup: Rožky aj chlieb nakrájame na kocky asi-1,5x1.5 cm. Dáme do misy, pridáme žĺtky z vajec, mlieko a ostatné koreniny. Jabĺčko ošúpeme, nakrájame na malé kocočky a pridáme k rožkom. Potom môžeme pridať ak chceme -aj šunku a nasekanú petržlenovú vňať. Zmes premiešame a nakoniec do nej z ľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Touto plnkou môžeme plniť hydinu pripravenú na pečenie, alebo ju dáme do olejom vymasteného pekáča vo vrstve hrubej asi 3-4 cm a upečieme dozlatova. Upečenú plnku pokrájame na porcie a servírujeme ako prílohu k pečenej hydine.