Holandské rezne

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 12. 01. 2010

Suroviny: 500 g bravčového prerasteného bôčika, 2 rožky, 1 dcl mlieka, 150 g eidamského syra, 2 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, štipka nastruhaného muškátového orieška, strúhanka na obaľovanie a olej na vyprážanie..

Postup: Bôčik zomelieme, rožky pokrájame na kocočky a zalejeme mliekom. Syr nastruháme na hrubšom strúhadle. Do misy s pomletým bôčikom pridáme v mlieku namočené rožky, vajíčka, strúhaný syr, jemne osolíme, okoreníme a dochutíme muškátovým orieškom. Zmes dobre premiešame a z tejto hmoty tvarujeme guľky, ktoré obaľujeme v strúhanke a pomaly ich vypražíme na horúcom oleji doružova. Podávame so zemiakovou kašou.