Suroviny: 400 g hovädzej sviečkovice, 40 g oleja, 3 PL rajčinového pretlaku, 1 menšia cibuľa, 20 g masla, 1 dcl kyslej pochúťkovej smotany, soľ, mleté čierne korenie. Náš tip: Toto jedlo si môžeme pripraviť aj z bravčovej panenky, ktorú po nakrájaní na rezance, premiešame s kockou pomrveného hovädzieho bujónu a necháme po premiešaní odležať aspom 30 minút. Pozor! Jedlo už potom nesolíme!
Postup: Odblanenú sviečkovicu pokrájame na hrubšie rezance, osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji prudko orestujeme. K orestovanému mäsu pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a spolu krátko podusíme. &potom pridáme pretlak, maslo a rozmiešanú kyslú smotanu. Necháme krátko podusiť a dochutíme soľou a korením. Chuť môžeme ešte zvýrazniť aj trochou citrónovej šťavy. Podávame s dusenou ryžou alebo s varenými zemiakmi.