Prievidzská roštenka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 25. 03. 2010

Suroviny: 600 g hovädzieho mäsa z roštenca, olej alebo masť, 1 cibuľa, 1-2 čerstvé papriky, 2 stredne veľké rajčiny, mleté čierne korenie, majoránka, mletá sladká paprika, 1 strúčik cesnaku, 2 kocky bujónu-gulášová šťava, soľ, hladká múka na zahustenie.

Postup: Mäso odblaníme a nakrájame na hrubšie plátky /á 150g/. Na tuku speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme plátky mäsa a z každej strany ich necháme orestovať. Potom podlejeme trochou horúcej vody, pridáme bujón a prikryté udusíme takmer domäkka. Potom k mäsu pridáme na pásiky pokrájané papriky, na kocky nakrájané olúpané rajčiny, prelisovaný strúčik cesnaku, pridáme za 1 PL mletej papriky, trocha korenia a spolu dodusíme domäkka. (Papriky by mali zostať nerozvarené!) Nakoniec omáčku zahustíme trochou hladkej múky a necháme prevariť. Hotovú roštenku dochutíme majoránkou, korením a podľa chuti prisolíme. Podávame s ryžou, zemiakmi alebo s knedľou.