Švajčiarske ražniči

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Syry, Vydané dňa: 11. 06. 2010

Suroviny: 200 g šunky vcelku, 150 g syra Eidam alebo Ementálu, 1-2 vajcia, strúhanka (alebo čerstvé rožky).

Postup: Šunku a syr nakrájame na približne rovnako veľké kocky a napichujeme ich striedavo na ihlu alebo na špajle. Pripravené ražniči obaľujeme v rozšľahaných vajíčkach a nastrúhanom čerstvom pečive. (je chutnejšie než strúhanka zo suchého pečiva a menej saje tuk). Obaľovanie opakujeme 2 X. Smažíme rýchlo v rozpálenom oleji alebo na masti. Podáváme so zemiakmi a zeleninovým šalátom. Podľa chuti môžeme pokvapkať tatarskou omáčkou.