Bravčové v alobale a borovičkovej marináde

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 12. 06. 2010

Suroviny: 1,5 kg bravčového pliecka -(mäsa môžete použiť aj viac, marinády je dostatok aj pre 2kg mäsa). NA MARINÁDU:2 dcl borovičky, 5 dcl červeného vína, 3 PL horčice, 5 dcl jemného kečupu, necelá PL soli, 1 PL sojovej omáčky, 1 PL worcestru, 7 strúčikov cesnaku,2-3 stredne veľké cibule, niekoľko plátkov prerastenej slaninky.

Postup: Mäso očistíme a nakrájame na centimeter hrubé medajlónky. Poriadne naklepeme do rezňovej hrúbky. Do veľkej misy nalejeme kečup, borovičku, horčicu, víno, soľ, sójovú a worcester omáčku zamiešame, ochutnáme, poprípade dochutíme a pridáme mäso. Prikryjeme alobalom a necháme v chladničke uležať minimálne 1 a pol dňa. Odležané mäso vyberieme, rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Plátky slaniny prekrojíme na polovicu, cibuľu pokrájame na rezance. Z alobalu si odtrhneme 3 dostatočne veľké štvorce do ktorých budeme ukladať mäso spoločne s cibuľou a slaninou a to spôsobom na alobal dáme cibuľu, slaninu, plátky mäsa a navrch znova cibuľu a plátky slaninky. Trochu ešte pokvapkáme šťavou z marinády a poriadne zabalíme aby nám pri pečení šťava z alobalu nevytekala.Balíčky by mali byť zabalené tak, aby sa v nich nenachádzalo viac ako 6ks mäsa, mohlo by sa stať že by sa Vám neprepiekli. Zabalené balíčky s mäsom uložíme na mriežku a pečieme približne 2 hodiny. Ako príloha sa k tomu najlepšie hodia pečené zemiaky ale aj s chlebom je to pochúťka, pretože v balíčkoch sa nachádza dostatok šťavy.