Mäso ako haruľa

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 12. 06. 2010

Suroviny: 500 g bravčového stehna, 4 vajcia, 3 stredne veľké cibule, 2- 3 strúčiky cesnaku, 3 PL zemiakového škrobu-(Solamyl), 2 PL kečupu, 1 PL sójovej omáčky, 2 PL oleja, trocha Vegety,1 čajová lyžička mletej sladkej papriky, soľ, mleté čierne korenie podľa chuti.

Postup: 1. Mäso pokrájeme na rezne , naklepeme, nakrájame na tenké pásiky a dáme do hlbšej misky. Ochutíme soľou, korením, pridáme vajcia, cibuľu- pokrájanú na tenké kolieska, roztlačený cesnak, zemiakový škrob, kečup, sójovú omáčku, olej, mletú papriku a vegetu. Dobre premiešame a odložíme na 24 hodín do chladničky. 2. Na tepeľnú úpravu z mäsovej zmesi odoberieme lyžicou časť a dáme na rozohriaty olej, lyžicou sformujeme do tvaru placky- napr. vo veľkosti dlane. 3. Podávame s dusenými zemiakmi, dobrým zeleninovým šalátom a keď si dáme na mäsko trocha horčice je to mňam. 4. Recept je super, lebo sa z toho narobí veľa kúskov, a môžete to mať v chladničke aj dlhšie nie len 24 hodín a pripraviť na čerstvo.