Drábske mäso

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 12. 06. 2010

Suroviny: 400g chudého bravčového mäsa, 1 väčšia cibuľa, 3 hrste mladých žihľavových listov, 3 strúčiky cesnaku, 4 PL oleja, 2 dcl. piva, 1/2 lyžičky mletého zázvoru a sladkej papriky, soľ, korenie, karí, chilli, pór.

Postup: Mäso nakrájajte na menšie kocky, pridajte nahrubo nakrájanú cibuľu, najemno nasekanú žihľavu a na koliečka pokrájaný pór. Pridáme na tenké plátky pokrájaný cesnak, osolíme, okoreníme, zalejeme pivom a olejom. Všetko zľahka premiešajte a dôkladne zabalte do alobalu. Pečte asi hodinu v rúre vyhriatej na 200°C alebo v horúcej pahrebe na ohništi. Ako prílohu podávame brambory alebo opečené hrianky. Za jedlom si pochutíme na dobre vychladenom pive.