Diviačie stehno so šípkovou omáčkou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Divina, Vydané dňa: 16. 09. 2010

Suroviny: 1kg diviačieho stehna, 1/2 kg koreňovej zeleniny, olej , 1/2 dcl octu ,soľ, 1 cibuľa, mleté korenie na divočinu-2čierne celé aj nové korenie, celé borievky, bobkový list,2-3 klinčeky, šípkový lekvár, štipka mletej škorice, 20 dkg údenej slaninky, citrón.

Postup:Diviačie stehno odblaníme a prešpikujeme pásikmi údenej slaninky. Potom si pripravíme nálev z1 dcl oleja, kúskov koreňovej zeleniny a korenia na divočinu. Do nálevu vložíme prešpikované stehno a dáme ho do chladničky marinovať aspom na 24 hodín. Nakrájanú koreňovú zeleninu orestujeme dozlatova, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, ocot, cukor, soľl, mleté divoké korenie, zalejeme vodou a dáme spolu s mäsom dusiť. Mäkké mäso vyberieme a šťavu so zeleninou rozmixujeme. Ochutíme citrónom, škoricou a zahustíme šípkovým lekvárom. Na hotovú omáčku nalejeme oškvarenú-rozpustenú slaninku. Podáváme so žemľovou knedľou.