Suroviny: Cesto: 850 g hladkej múky, 2 čl prášku do pečiva, 100 g kryštáľového cukru, 1 čl soli, 100 g tuku, 40 g droždia, 500 ml mlieka. Plnka: hrozienka, posekané orechy, vanilínový a kryštáľový cukor, škoricu, 100 g tuku alebo oleja.
Postup: Do trochy osladeného mlieka dáme drožide, štipku cukru a urobíme kvások. Pridáme rozpustený tuk, prísady a zvyšok mlieka. Vypracujeme hladké cesto. Necháme vykysnúť. Cesto rozdelíme na 2 časti. Každú vyvaľkáme, posypeme škoricou, vanilkovým a kryštáľovým cukrom, hrozienkami, posekanými orechmi a pokvapkáme rozpusteným tukom alebo olejom. Zvinieme závin a pokrájame ho na asi 1 cm hrubé kolieska, ktoré ukladáme na vymastený plech. Necháme ešte vykysnúť a potrieme žĺtkom.