Suroviny: (na 60 kúskov) 250 g masla alebo rastlinného tuku, 250 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 vajce, 450 g hladkej múky, 125 g najemno nakrájaných mandlí, 150 g čokolády na varenie
Postup: Tuk, práškový cukor a vanilkový cukor vymiešame do peny. Potom pridáme vajce, preosiatu múku, a najemno nasekané alebo pomleté mandle. Všetko spojíme dokopy a vznikne nám vláčne krémové cesto. Naplníme ním strojček alebo sáčok s hviezdicovým aleo iným vzorom. Plech vyložíme papierom na pečenie a strojčekom dávkujeme cesto vedľa seba. Približne 12 - 15 minút pečieme pri teplote 175 stupňov. Pečivo potom necháme vychladnúť na plechu. Horkú čokoládu nalámeme a nad parou ju rozpustíme. Sučienky postupne do polovice namáčame do čokolády. Pracujte opatrne, pečivo je krehké!