Srbský kapor

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Ryby, Vydané dňa: 22. 11. 2010

Suroviny: 1 kg kapra, 1 kg zemiakov, 2 - 3 rajčiny, 1 veľká cibuľa, 2 dl smotany, mletá paprika, soľ

Postup: Očisteného kapra pokrájame na porcie a osolíme. Na masti opražíme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme mletú papriku a na kolieska pokrájané očistené zemiaky. Premiešame, osolíme a pridáme ošúpané pokrájané rajčiny. Prikryté za občasného podlievania vodou udusíme domäkka. Keď sú zemiaky skoro mäkké, polovicu z nich preložíme do pekáča, na zemiaky poukladáme porcie kapra a prikryjeme druhou polovicou zemiakov. Navrch nalejeme smotanu a upečieme v rúre dočervena.