Sedmohradské mäso na divoko

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 18. 02. 2011

Suroviny: 1 kg hovädzieho stehna, 3 - 4 cibule, 3 mrkvy, 1 petržlen, ocot, 2 PL múky, horčica, 1 čl celého korenia, 1 bobkový list, soľ

Postup: Mäso varíme v takom množstve vody, aby bolo celé zakryté. Keď vrie, penu pozbierame. Pridáme na kolieska pokrájanú cibuľu, mrkvu aj petržlen, osolíme, pridáme bobkový list a korenie. Na miernom ohni varíme prikryté domäkka. Po odstavení z ohňa ochutíme octom všetko necháme odležať - pácovať aspoň 3 dni. Potom zohrejeme a mäso pokrájame na plátky. Zeleninu vyberieme, s trochou cukru na masti ju opražíme pekne dohneda a po zriedení odvarom prepasírujeme cez sito. Z múky si upražíme hnedú zápražku, rozriedime ju s pretlačenou zeleninou, ochutíme horčicou, prisolíme a znova spolu s mäsom prevaríme. Pred podávaním môžeme zjemniť smotanou. Podávame s uvarenými makarónmi alebo so žemľovými knedľami.