Pečené mäso s kaparovou omáčkou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 22. 03. 2011

Suroviny: 1 kg pečeného mäs (môže byť bravčové, hovädzie alebo teľacie), masť, 18-20 kapár, 1 strúčik cesnaku, 1 malá cibuľa, 8-10 gulôčiek čierneho korenia, majoránka

Postup: Do teplej masti dáme kapary, cesnak, nasekanú cibuľu, korenie, štipku majoránky a dusíme s troškou vody. Keď sa voda odvarí, koreniny z masti vyberieme a vo vydusenej šťave prudko opečieme nakrájané plátky mäsa. Medzitým oddelíme kapary od korenia a kapary popučíme. Vložíme ich naspäť do výpeku a prehrejeme. Omáčkou polejeme mäso.