Cibuľová polievka s pažítkou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Polievky, Vydané dňa: 26. 03. 2011

Suroviny: 200 g cibule, 20 g masti, 1,25 l vody, 1 bujónová kocka (Masox), 40 g nastrúhaného Eidamu, zväzok pažítky, korenie, soľ, chlieb

Postup: Na masti opražíme nadrobno nasekanú cibuľu, zalejeme viracou vodou, pridáme kocku bujónu, korenie a podľa chuti opatrne soľ. Na tanieri ochutíme polievku postrúhaným syrom a nasekanou pažítkou. Podávame s kocočkami opečeného chleba. Polievku môžeme vylepšiť, pridáme 100 - 150 ml bieleho vína, ktoré postupne prilievame k orestovanej cibuli. Ďalší postup je rovnaký.