Kurča Marengo

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 26. 03. 2011

Suroviny: 1 kurča, 1 PL pretlaku, 15 malých cibuliek, 15 malých hríbikov (šampiňónov), 1 dl bieleho vína, 1 dl vývaru (z kocky), 50 g masla, 1 strúčik cesnaku, 10 g hladkej múky, korenie, soľ, olej, petrželka.

Postup: Rozporcované kurča si zo všetkých strán poopekáme na oleji do zlatista a opražené odložíme do tepla. Do výpeku pridáme pretlak, osolíme, okoreníme, posypeme hladkou múkou a krátko orestujeme. Miešame, až múka stmavne. Na masle podusíme dozlatista cibuľky a hríbiky. Do výpekovej omáčky pridáme odložené mäso, podusené cibuľky s hubami, rozlačený cesnak a podlejeme vínom a vývarom. Dusíme pomaly domäkka. Porcie mäsa obložíme hríbami, cibuľkami a polejeme omáčkou. Podávame s opečenými toastami alebo s opekanými zemiakmi. Posypeme nasekanou petrželkou.