Dobré pečené buchty s lekvárom

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Múčne jedlá, Vydané dňa: 26. 03. 2011

Suroviny: 500 g polohrubej múky, 150 g Hery, 20 g kvasníc, 1 čl kryštáľového cukru, 2 dl mlieka, 1 vajce, 50 g práškového cukru, 1 Pl citrónovej šťavy, stipka soli, slivkový lekvár, maslo, práškový cukor na posypanie

Postup: Kvasnice rozdrobíme 1 dl vlažného mlieka, pridáme kryštáľový cukor, premiešame a tento kvások necháme v teple podkysnúť. Do preosiatej múky rozmrvíme Heru, pridáme kvások, vajce, práškový cukor, citrónovú šťavu, ešte 1 dl mlieka a štipku soli. Všetko spolu vymiesíme na hladké cesto a dáme vykysnúť. Vykysnuté cesto na pomúčenej doste vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a rozkrájame na štvorce cca 8x8 cm. Na každý štvorec položíme 1 PL hustého slivkového lekváru, cesto si preložíme cez lekvár, okraje dobre pritlačíme, aby lekvár pri pečení nevytiekol. Buchty potom poukladáme tesne vedľa seba na vymastený plech. Pri ukladaní buchiet zakaždým boky potrieme rozpusteným maslom. Pečieme v rúre pri 170 - 180 stupňoch cca 45 minút. Hotové buchty vyberieme z pekáča na misu a pocukrujeme.