Voňavé zapekané mäso

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 27. 03. 2011

Suroviny: Bravčové alebo hovädzie mäso, cibuľa, údená slaninka, worcestrová omáčka, horčica

Postup: Mäso pokrájame na rezne a naklepeme. Na dno pekáča poukladáme plátky slaninky, potom uložíme vrstvu rezňov (bez soli), pokvapkáme worcestrovou omáčkou, potrieme horčicou a zasypeme cibuľou pokrájanou na kolieska. Vrstvy opakujeme, až minieme suroviny. Končíme cibuľou a vrch zakryjeme slaninou. Pekáč prikryjeme 2x alobalom a dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 1 hodinu piecť (hovädzie mäso pečieme 1,5 hodiny). Podávame so zemiakmi.