Ražničí "Stréca Křópala"

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 03. 04. 2011

Suroviny: 1 bravčová karmenádla aj s kosťou (4 rebrá), 1 veľká cibuľa, 6 plátkov moravského mäsa alebo dobre prerastenej údenej slaniny, horčica, masť, 0,5 - 1 kg kvasených uhoriek, Marináda: 1 l bieleho vína, 1 dl oleja, 1 strúčik cesnaku, soľ, drvený kmín, mletá paprika, štipka materinej dúšky

Postup: Cesnak roztrieme so soľou, pridáme 1 dl vína, 1 dl oleja, trocha korenia, mletý kmín, mletú papriku a štipku materinej dúšky. Mäso narežeme na kotlety až ku kosti. Dáme ho do misy, potrieme marinádou a dáme cez noc do chladničky. Mäso občas v marináde obrátime. Potom namarinované mäso preložíme do pekáča, pridáme hrudu masti a vložíme do vyhriatej rúry. Často polievame šťavou a poprípade podlejeme. Po 1/2 h pečenia potrieme mäso s 1 PL horčice, medzi nakrojené kotlety vložíme kúsky moravského mäsa a kolieska cibule. Znova podlejeme šťavou a mäso zopneme ihlami (špajdlou). Dáme do rúry upiecť domäkka.