Zemiakové rizoto

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 03. 04. 2011

Suroviny: v šupke uvarené zemiaky, uvarená ryža, kuracie prsia a vykostené stehná, 2 dl mlieka (sladkej smotany), tvrdý syr, trocha masla a koreniny podľa chuti, soľ

Postup: Mäso pokrájame na kúsky, pridáme koreniny podľa chuti (napr. vegetu, soľ, oregano, čierne mleté korenie, mletá paprika, trocha oleja), premiešame a necháme postáť - namarinovať. Potom na oleji speníme nasekanú cibuľku, pridáme mäso a orestujeme. Pridáme kečup (môžeme pridať aj šampiňóny, kukuricu, hrášok... ), 1 strúčik roztlačeného cesnaku a podusíme domäkka. Mäkké mäso odstavíme. Dno vymasteného pekáča vyložíme zemiakmi, posolíme, dáme udusené mäso, uvarenú ryžu, plátky masla a zalejeme mliekom alebo smotanou. Navrch posypeme nastrúhaný tvrdý syr a dáme do vyhriatej rúry zapiecť na cca 35 - 45 minút. Podávame s kyslou uhorkou alebo čalamádou. Vhodný nápoj pivko...