Hubový tatarák

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hríby, Vydané dňa: 18. 04. 2011

Suroviny: 500g šampiňónov, 1 väčšia cibuľa, 1 žĺtok (nemusí byť ak máte problém so surovým žĺtkom), 4 ČL kečupu, 2 ČL horčice, 2 ČL mletej červenej papriky, ? ČL mletého bieleho korenia(môže byť aj čierne), ? ČL korenia Gyros, 2-3 ČL worcestru, soľ podľa chuti

Postup: Šampiňóny nakrájame na malé drobné kocky, dáme na rozpálený olej na ktorom sme osmahli do sklovita 2/3 cibule ,ktorú sme si nakrájali na drobno a za stáleho miešania smažíme cca 3-4 minúty, aby veľmi nezmäkli. Preložíme do misy, necháme trošku vychladnúť. Pridáme zvyšnú 1/3 surovej nadrobno posekanej cibule, mletú papriku, horčicu, kečup, mleté biele korenie, gyros, worcester. Ochutnáme a dosolíme podľa chuti. (Množstvo ingrediencií je len orientačné, toto je vyskúšané na moju chuť). Na záver pridáme surový žĺtok /nemusí byť) aby sa to spojilo. Dáme na pár minút do chladničky odstáť a vrstvíme na ocesnakované hrianky. P.S. Odporúčam pridať do tataráku, ak máte, na drobno nasekaný medvedí cesnak.