Hrachová kaša

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Tradičné jedlá, Vydané dňa: 18. 06. 2011

Suroviny: 250 g žltého lúpaného hrachu, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, majoránka, olej, hladká múka

Postup: Hrach prepláchneme a uvaríme takmer domäkka, vodu postupne dolievame, po uvarení by nemala presahovať hrach. Na oleji necháme speniť nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme 2 veľké polievkové lyžice hladkej múky, osmažíme a zalejeme studenou vodou. Vlejeme k uvarenému hrachu a na malom ohni za častého miešania varíme 15-20 minút. Nakoniec dochutíme soľou, korením a majoránkou. Podávame s údeným vareným mäsom alebo s opečenými údeninami a chlebom.