Hrbaté mäso

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 24. 10. 2011

Suroviny: 5-6 bravčových rezňov z karé, 2 rožky, 2 dl mlieka, 400 g húb, 2 vajcia, 1 cibuľa, 200 g pomletej šunky (šunkovej salámy), soľ, 150 g strúhaného syra, korenie, majoránka

Postup: Pokrájané huby podusíme na cibuli s trochou oleja, pokiaľ sa neodparí voda. Rožky pokrájame, namočíme v mlieku a potom zľahka vyžmýkame. Pridáme k hubám, osoíme, okoreníme, ochutíme majoránkou. Pridáme pomletú šunku, vajcia a premiešame. Rezne naklepeme, osolíme a opečieme prudko na oleji. Opečené rezne uložíme do pekáča, na každý navŕšime väčšie množstvo plnky. Potom rezne podlejeme tukom z výpeku a pridáme trocha vody. Posypeme syrom a dáme zapiecť do horúcej rúry.