Suroviny: Cesto: 2 vajcia, 80 dg polohrubej múky, 40 g pomletých mandlí, 50 g práškového cukru, 60 g masla, 50 ml mlieka, 2 čl prášku do pečiva
Plnka: 250 ml mlieka, 2 PL kryštáľového cukru, 40 g zlatý klas, 1 PL hladkej múky, 1 bal. vanilínový cukor, 100 g masla, 100 g práškového cukru, 7 g jedlej želatíny, 200 g jahôd
Postup: Žĺtky vymiešame s príškovým cukrom a zmäknutým maslom. Pridáme mlieko, múku zmiešanú s kypriacim práškom, mleté mandle a tuhý sneh z bielkov. Vymiešame cesto a dáme ho do vymastenej a múkou vysypanej formy na srnčí chrbát. Pečieme vo vyhriatej rúre 30 - 40 minút. Po vychladnutí vyklopíme a nakrájame na dieliky, ktoré spájame plnkou. Na záver natrieme vrchnú aj bočné strany koláča a odložíme ho do chladničky na cca 4 - 5 hodín. Potom koláč ozdobíme dotuha vyšľahanou a stuženou šľahačkou, nasekanými madnľami (pistáciami), pokrájanými čerstvými jahodami a koláč pokrájame našikmo ako metrový koláč.
Plnka: Z mlieka, kryštáľového cukru, zlatého klasu a múky uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom, rozmixujeme 150 g jahôd (ostatné pokrájame nadrobno). Pridáme ku kaši a stužíme želatínou. Dobre vymiešame!