Suroviny: 500 g zemiakov uvarených v šupke, hrubá múka, polohrubá múka, 1 vajce, soľ,
Na plnku: 1 menšia cibuľa, čerstvé šampiňóny, soľ, korenie, vajce,
Cestíčko: 2 vajcia, hladká múka, mlieko, nastrúhaný tvrdý syr, soľ
Postup: Nadrobno nasekanú cibuľu orestujeme na oleji spolu s nakrájanými šampiňónmi. Posolíme, okoreníme, pridáme rozšľahané vajce a usmažíme hustú praženicu. Zemiaky ošúpeme a najemno postrúhame. Pridáme vajce, soľ, hrubú aj polohrubú múku a vypracujeme polotuhú cesto. Z cesta vytvarujeme rolku, ktorú nakrájame na kúsky (plátky). Do stredu každého plátku dáme kôpku plnky. Z cesta potom vytvarujeme oválny zemiak s plnkou v strede. Vytvarované zemiaky obalíme v múke, cestíčku a na oleji vypražíme dozlatista. Pred podávaním jednotlivé "zemiaky" rozkrojíme a porcie pokvapeme dresingom.