Suroviny: 1 kg hovädzieho stehna, 2 - 3 cibule, 3 stredne veľké mrkvy, 2 strúčiky cesnaku, 4 stonky stopkového zeleru, 2 - 3 bobkové listy, celé čierne korenie, soľ, 1 l kvalitného červeného vína (najlepšie portské), olej.
Postup: Hovädzie mäso vyformujeme do valca a pouväzujeme niťou. Na oleji mäso potom prudko opražíme zo všetkých strán, aby sa zatiahlo. Opražené mäso vyberieme, do výpeku dáme nadrobno nakrájanú cibuľu a zeleninu, orestujeme, pridáme pretlačený cesnak, bobkové listy, 10 guľočok celého čierneho korenia a zalejeme vínom. Keď omáčka zovrie, vrátime naspäť opečené mäso, prikryjeme pokrievkou a na slabšom ohni dusíme 2 hodiny. Potom mäso vyberieme, omáčku prepasírujeme cez sito a dochutíme soľou, mletým korením, prípadne troškou cukru. Z mäsa odstránime niť a pokrájame na plátky. Podávame s bielym pečivom alebo žemľovou knedľou a prelejeme omáčkou.