Čevapčiči s pečenou zeleninou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 31. 01. 2015

Suroviny: 400 g hovädzieho mäsa, 400 g jahňacieho mäsa (bravčová slabinka), 200 g cibule, 100 g strúhanky, 2 vajcia, 1 PL mletej papriky, 4 strúčiky cesnaku, trocha vody, korenie, soľ Zelenina: 4 zelené papriky, 4 rajčiny, soľ, olivový olej, cesnak

Postup: Mäso pomelieme, pridáme najemno nasekanú cibuľu, vajcia, zahustíme strúhankou a dochutíme korením, soľou, mletou paprikou a čerstvo roztlačeným cesnakom. Všetko spolu dôkladne premiešame s trochou vody a vytvarujeme šúlky čevapčiči. Pripravené čevapčiči pečieme na grile dozlatista. Zelenina: Rozkrájané papriky a rajčiny potrieme olivovým olejom, do ktorého sme si zamiešali trocha soli a roztlačený cesnak. Počas opekania na grile zeleninu často potierame cesnakovým olejom. Čevapčiči a zeleninu podávame s čerstvým chlebom.