Suroviny: 250 g ryže, 400 g mletého bravčového mäsa, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, korenie, soľ, 1 vajce, 8 paprík, 500 g rajčín (alebo 4 PL pretlaku, 2 PL kečupu a 1 hrnček vývaru), trocha cukru.
Postup: Ryžu prevaríme cca 8 minút vo vode (cca 1,5 šialky vody) s trochou soli, Mäso s cibuľou, soľou, korením mierne orestujeme (asi 2 x 4 minúty). Potom zmiešame ryžu, mäso a vajce. Touto zmesou plníme papriky. Pokrájané rajčiny varíme asi 6 minút, pridáme cukor podľa chuti a prepasírujeme. Pridáme papriky a prikryté varíme asi 12 minút. Po odstavení z plameňa necháme ešte asi 5 minút prikryté dôjsť.