Suroviny: 250 g akejkoľvek fazule, údené rebrá, údená klobása, väčšia cibuľa, 250 g zemiakov, soľ, čierne mleté korenie, vegeta, 2 PL masti, 2 PL hladkej múky, 2 čl mletej červenej papriky.
Postup: Deň vopred dáme namočiť fazuľu. V prípade, že máte sterilizovanú fazuľu v plechovke, namáčať ju netreba. Do hrnca s cca 3 litrami vody dáme variť údené rebrá a klobásu. Ked je už mäso uvarené, pridáme fazuľu a dovaríme ju do polomäkka. Pridáme soľ, čierne mleté korenie, vegetu a očistené a na kocky nakrájané zemiaky. Spolu varíme, kým budú zemiaky mäkké. Potom rebrá a klobásku z hrnca vyberieme. Z masti, cibule a múky urobíme zápražku, do ktorej pridáme pred koncom červenú papriku. Zalejeme vodou a vlejeme do hrnca s polievkou. Mäso z uvarených rebier oberieme a dáme spolu s klobásou nakrájanou na kolieska naspäť do hrnca. Ešte chvíľu spolu povaríme a odstavíme z ohňa. Nakoniec dochutíme majoránkou.