Suroviny: 300 ml červeného vína, 1 PL kryštálového cukru, 1 hruška, 4 kusy hovädzie steaky á 150 g (stehno alebo roštenku), 2 PL oleja, soľ, mleté čierne korenie, 250 g širokých rezancov, 1 PL masla, 50 g posekaných vlašských orechov, 1 PL nasekanej petržlenovej vňate, niekoľko vetvičiek tymianu.
Postup: Víno nalejeme do kastrólika, pridáme cukor a pomaly varíme asi 30 minút, až vnikne hustá omáčka. Umytú hrušku rozkrojíme, vykrojíme jadrinec a potom ju nakrájame na tenšie plátky. Potom plátky hrušky vložíme do vínovej omáčky, spolu minútku ešte povaríme a odstavíme. Steaky okoreníme a na veľkej panvici s rozpáleným olejom ich z obidvoch strán krátko opečieme a následne steaky posolíme. Potom panvicu s mäsom vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a opekáme asi 8 minút. Takto pripravené steaky necháme odpočinúť, až potom ich naservírujeme a podávame. Rezance varíme v osolenej vode, potom ich scedíme a premiešame s maslom. Pri podávaní z rezancov na tanieroch vytvoríme hniezda, posypeme nasekanými orechmi a vňaťou. Navrch položíme steaky, ozdobíme plátkami hrušky a nakoniec porcie prelejeme vínovou omáčkou. Dozdobíme vetvičkou tymianu.