Fazuľový prívarok s kyslou smotanou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Tradičné jedlá, Vydané dňa: 12. 03. 2018

Suroviny: 250 g suchej fazule, 1 bobkový list, 30 g masti, 30 g hladkej múky, 20 g cibule, 1 strúčik cesnaku, soľ, 250 ml kyslej smotany alebo mlieka, 20 g hladkej múky, trocha cukru a octu

Postup: Súchú fazuľu umyjeme a cez noc namočíme do studenej vody. Potom pridáme bobkový list a varíme v tej vode, v ktorej bola fazuľa namočená, až kým zmäkne. Z masti a múky upražíme svetlú zápražku, pridáme nastrúhanú cibuľu a cesnak a chvíľu popražíme. Pridáme k fazuli, osolíme a dore spolu povaríme. V kyslej smotane alebo mlieku rozmiešame múku, nalejeme do fazule, pridáme podľa chuti cukor a necháme povrieť. Asi 5 minút po odstavení z ohňa dochutíme octom.