Suroviny: 300 g zelených fazuľových strukov, 1,5 l vody, 200 g zemiakov, 40 g tuku, 40 g hladkej múky, 40 g cibule, 1 strúčik cesnaku, soľ, 250 ml kyslej smotany, 20 g hladkej múky, trocha cukru, podľa chuti ocot
Postup: Struky zelenej fazuľky očistíme od vlákien, umyjeme a pokrájané vložíme variť do vriacej vody. K polouvareným strukom pridáme očistené a na kocky pokrájané zemiaky. Z tuku a múky upražíme svetlú zápražku, pridáme nastrúhanú cibulľu, nadrobno nasekaný cesnak, zmiešame, chvíľu pražíme a dáme do polievky. Osolíme a varíme, až sú struky mäkké. V smotane rozmiešame 20 g hladkej múky, nalejeme do polievky a necháme zovrieť. Dochutíme cukrom a po odstavení z ohňa octom.