Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Bravčové plátky na rasci
Suroviny: bravčové mäso z vykosteného karé (á100g/osoba), 2čl mletej rasce, 1-2 kocky hubového bujónu, 1 stredne veľká cibuľa, 1dcl oleja, 1/2čl mletého čierneho korenia, 1čl majoránky, 1PL hladkej múky na zahustenie omáčky.
Postup: Mäso nakrájame na plátky s hmotnosťou asi 50g. Nakrájané plátky mäsa jemne poprášime mletým korením,mletou rascou a jemne dlaňou naklepeme. Takto pripravené mäso potom opečieme z obidvoch strán na oleji , preložíme ho do kastóla a podlejeme horúcou vodou. Pridáme kocky bujónu a prikryté dáme dusiť na miernom ohni. Na výpeku z opekania mäsa opražíme do sklovita najemno nasekanú cibuľu, pridáme múku a orestujeme. Túto cibuľovú zápražku zalejeme trochou studenej vody, premiešame a pridáme k mäsu. Domäkka udusené mäso dochutíme rozmrvenou majoránkou a podávame s dusenou ryžou a podľa chuti zeleninovým šalátom alebo čalamádou či uhorkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.