Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup : Šampiňóny si očistíme a ak sú staršie ošúpeme aj šupku z hlavičiek. Očistené nakrájame na plátky: Cibuľu nasekáme nadrobno a orestujeme ju na troche oleja dosklovita. Pridáme pripravené šampiňóny a opražíme ich až pustia šťavu. Potom podlejeme trochou vody, pridáme rozmrvenú kocku bujónu a ešte podusíme až sú šampiňóny skoro mäkké. Smotanu rozmiešame s trochou hladkej múky a nalejeme na šampiňóny. Na slabom ohni necháme povariť, dáme do omáčky syr na dochutenie a necháme ho rozpustiť. Nakoniec dochutíme podľa chuti korením. Pri príprave tohoto jedla nesolíme, lebo bujón aj syr už obsahujú soľ. Podávame s uvarenými cestovinami . Náročnejší si môžu jedlo pri servírovaní posypať ešte nastrúhaným tvrdým syrom !
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.