Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Košovské bravčové mäso (košovská špecialita)
Suroviny: Pre 4 osoby potrebujeme 600-800g bravčového chudého mäsa napr. pliecko, stehno alebo karé, 2 veľké cibule, masť alebo olej, mletú červenú papriku, korenie, soľ, plnotučnú horčicu, 2-3 stredne veľké sterilizované uhorky a pre labužníkov aj feferónky podľa chuti.
Mäso opláchneme, osušíme utierkou a pokrájame na pásiky približne veľkosti malíčka. Cibuľu posekáme nadrobno a na masti alebo oleji ju orestujeme do zlatista. Pridáme ku nej nakrájané mäso a za stáleho miešania restujeme až mäso pustí vlastnú šťavu. Potom pridáme 1PL mletej sladkej papriky, 1/2čl mletého korenia, mierne posolíme a premiešame. Takto pripravený základ podlievame horúcou vodou a prikryté udusíme domäkka. Ku mäkkému mäsu pridáme 1vrchovatú Pl horčice a na pol-kolieska nakrájané uhorky. Necháme krátko prevariť. Pokiaľ by sme chceli mať hustejšiu šťavu, môžeme ju dohustiť trochou hladkej múky, rozmiešanej v troške studenej vody a necháme ešte krátko povariť . Labužníci si teraz môžu podľa chuti pridať nasekanú feferónku.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.