Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Burizónové guľky
125 g masla, 1 konzerva SALCA, 2 balíky burizónov, 300 g kryštáľového cukru
Cukor na miernom ohni rozpustíme a miešame, kým nezhnedne na karamel. Pridáme salco, chvíľu povaríme a odstavíme zo sporáka. Potom pridáme maslo, burizóny a opatrne premiešame. Väčší mikroténový sáčok rozrežeme pod dĺžke na krajoch, čím vznikne pás, na ktorý rovnomerne nanesieme hmotu, zatočíme do sáčku a vyváľame "hada" približne 1 m dlhého. Po stuhnutí môžete krájať aj so sáčkom, ide ľahko dole...
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.