Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Mäso si odblaníme a pokrájame na kocky s hranou asi 3x3 cm. Potom mäso posypeme mletou paprikou a premiešame. Cibuľu nasekáme na drobné kocočky a orestujeme ju na masti do sklovita. Pridáme ku nej mäso a krátko zarestujeme aby sa mäso zatiahlo. Potom ho zalejeme trochou horúcej vody a prikryté dusíme. Občas premiešame a podľa potreby prilejeme vodu: Rajčiny sparíme a ošúpeme. Ošúpané nakrájame na kocky. Papriku očistíme, jadrince odstránime a papriku nakrájame na pásiky. Nakrájanú papriku pridáme k mäsu, necháme podusiť a pridáme rajčiny, osolíme a ochutíme korením. Necháme ešte dusiť ale už odokryté, aby sa šťava čiastočne odparila. Nakoniec dochutíme ešte roztlačeným cesnakom, majoránkou a krátko prevaríme. Podávame s haluškami alebo cestovinami. Na slávnostnejšiu príležitosť môžeme na tanieroch posypať nastrúhaným tvrdým syrom. Dozdobíme kyslou uhorkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.