Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zemiaky ošúpeme, pokrájame na malé kocky a uvaríme v osolenej vode. Uvarené zemiaky prudko scedíme, tak aby ostalo na spodku hrnca ešte asi 1cm vody. Ku zemiakom potom primiešame rýchlo toľko múky, až vytvoríme husté zemiakové cesto. Teraz všetko prikryjeme a necháme schladnúť. Schladnutú hmotu znova dobre vymiešame, aby neboli v nej zemiakové hrudky. Slaninku nakrájame na kocočky a uškvaríme vo väčšom kastróle. Potom rukou odtrhujeme zo zemiakového cesta kúsky, podobné menším haluškám a hádžeme ich do kastróla so slaninkou. Často premiešavame, aby sa nám kúsky nezlepili. Toto jedlo je veľmi sýte !!!! Zapíjame kyslím mliekom, zakysankou ap.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.