Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Bravčové stehno na paprike
Suroviny:Mäso z bravčového stehna, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, kocka hubového bujónu, olej, hladká múka, 1 stredne veľká cibuľa. Vhodná príloha : parená knedľa.
Postup: Z mäsa nakrájame asi 1 cm hrubé plátky (naprieč vláknam), osolíme, okoreníme, potrieme rozmrveným bujónom a necháme chvíľu odležať. Plátky mäsa potom na oleji rýchlo z obidvoch strán orestujeme, aby sa mäso zatiahlo. Opečené plátky preložíme do kastróla a na výpeku orestujeme nadrobnučko nasekanú cibuľu. Pridáme 1 PL mletej papriky, krátko zarestujeme a hneď zalejeme studenou vodou. Premiešame a prelejeme na mäso v kastróle. Dáme na slabom ohni prikryté udusiť domäkka. Na troche oleja opražíme z 2 PL múky zápražku, zalejeme ju studenou vodou a nalejeme k mäsu. Necháme prevariť a omáčku dochutíme soľou a korením. Podávame s knedlíkmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.