Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Jedlo z jedného hrnca
Suroviny: Použijeme čo chladnička dá ! Napr: Cibuľa, papriky, rajčiny, údená slaninka, bravčové mäso alebo môže byť aj mäso z kurčaťa, morčacie, hovädzie, ale vždy iba ten ktorý druh mäsa- čiže nemiešame druhy mäsa spolu! Ďalej použijeme zemiaky, čerstvý pór, šampiňóny a soľ, korenie, vegetu, mletú papriku a masť alebo olej !
Slaninnku nakrájame na tenké plátky a tie prekrájame na kúsky. V hrnci s pridaním trochy masti slaninku krátko opečieme, pridáme na rezance nakrájané mäso a porestujeme. Potom pridáme na pásiky nakrájanú cibuľu, osolíme, okoreníme a podlejeme trochou teplej vody. Prikryté dúsíme, až je mäso skoro mäkké. potom k mäsu pridáme na kocky pokrájané rajčiny, kolieska póru, pásiky paprík, kocočky zemiakov a na štvrinky pokrájané šampiňóny. Podľa potreby prilejeme trocha vody, zaprášime vegetou a podusíme, až zemiaky a zeleniny zmäknú. Nakoniec dochutíme soľou, korením a mletou paprikou. Podľa chuti môžeme pridať na dochutenie aj roztlačený cesnak a feferónky. Šťavy by malo byť tak zarovno z hustým obsahom. Podávame s chlebom alebo pečivom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.