Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Pizza "delicato"
Suroviny na cesto: 1/2 - 3/4 kg polohrubej múky, 1/2 kocky kvasníc, 1 dcl mlieka, 1 dcl oleja, 1čl soli, 1čl oregana. Na oblohu: 2 rajčiny, 1 menšia cibuľa, soľ, mleté korenie, oregano, troška cukru, 15dkg mäkkej salámy, malá konzerva sterilizovanej kukurice, 15dkg údeného syra alebo iného tvrdého syra.
Do misy dáme vlažné mlieko, rozmrvené kvasnice, premiešame a pridáme múku, soľ, oregano a olej. Vymiesime tuhšie nelepivé cesto. (konzistenciu cesta si už upravujeme podľa oka pridaním buď vody, múky alebo oleja). Na troche oleja osmažíme dosklovita nejemno nasekanú cibuľu, pridáme nadrobno nakrájané ošúpané rajčiny a necháme podusiť. Dochutíme soľou, korením, oregánom a troškou cukru. Necháme schladiť. Vymiesené cesto rovnomerne roztlačíme prstami na vymastený plec a povrch cesta natrieme uvareným rajčinovým základom. Potom na takto pripravený podklad vrstvíme na rezance nakrájanú salámu, pridáme kukuričku a vrch zasypeme postrúhaným syrom. Dáme do rúry vyhriatej na 180*C a pečieme asi 20 minút. Mne osobne chutí aj varianta, keď nakonie na všetkú tú oblohu pridám na tenké malé plátky pokrájanú údenú prerastenú slaninku.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.