Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Šunkovo-syrové vypražené ražníky
Suroviny: 250g šunkovej salámy alebo dusenej šunky v celku, 250g tvrdého syra typu eidam tiež v celku, 3 vajcia, hladká múka, strúhanka, olej, tatarská omáčka a kto chce, môže si ešte prilepšiť maličkými čerstvými šampiňónmi asi 250g.
Postup: Zo šunky a syra nakrájame asi 3mm hrubé plátky a tie rozkrájame na štvorčeky veľké asi 3x3 cm. Na špajle striedavo napichujeme štvorčeky syra a šunky- kto si prilepšil strieda aj šampiňóny. Takto pripravené ponapichované ražníky abalíme v múke, rozšľahaných vajciach a strúhanke. Na horúcom oleji vypražíme dozlatova. Podávame s hranolkami alebo s opekanými zemiakmi a tatarskou omáčkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.