Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Rebierka na víne
Suroviny: 1,5 kg bravčových neorezaných rebierok, soľ, celá rasca, biele víno. Podľa chuti môžeme pridať aj pár strúčkov cesnaku.
Postup: Rebrá uložíme do pekáča, kde ich posolíme, posypeme rascou , pridáme za 1 PL bravčovej masti a podlejeme trochou vody a vínom. Pekáč s rebrami vložíme do vyhriatej rúry na 250*C a pečieme asi 30 minút. Počas pečenia prelievame výpekom a podľa potreby podlejeme vodou. Podľa chuti môžeme do pekáča pred dopečením pridať aj 2-3 srúčiky cesnaku. Podávame s chlebom a chrenom, alebo s varenými zemiakmi a uhorkovým šalátom. Môj tip: Keď pred pečením rebrá prikryté najprv podusíme, bude mäso mäkšie a šťavnatejšie.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.