Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Bravčové karé na majoránke
Suroviny:Rezne z bravčového karé, soľ, korenie, majoránka, olej, hladká múka
Postup: Rezne z karé naklepeme, osolíme, okoreníme a poprášime majoránkou. Na troche oleja orestujeme na pásiky pokrájanú cibuľu, ktorú po orestovaní vyberieme nabok. Na výpeku z cibule opečieme pripravené karé z obidvoch strán do biela, aby sa mäso zatiahlo. Potom dáme naspäť k mäsu orestovanú cibuľu, podlejeme trochou teplej vody a prikryté necháme dusiť asi 20 minút. Keď je mäso mäkké, omáčku zahustíme zápražkou z múky a necháme za stáleho miešania ešte prevariť. nakoniec omáčku dochutíme soľou, korením a majoránkou podľa vlastnej chuti. Podávame s ryžou alebo so zemiakovou kašou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.