Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Do hrnca dáme deň vopred namočenú fazuľu, kolienko alebo klobásku a dáme variť. Keď je fazuľa tak na 3/4 mäkká, pridáme kyslú kapustu, bobkový list a necháme variť. (pokiaľ sme varili klobásku namiesto kolienka, tak túto pred pridaním kapusty z polievky vyberieme). po chvíli varenia pridáme očistené- na kocky pokrájané zemiaky a varíme až zemiaky zmäknú. Na panvici opražíme na kocočky pokrájanú slaninku, ktorú po opražení lyžicou vyberieme a dáme do polievky. Ku slaninkovej masti pridáme 2Pl múky a upražíme zápražku. Zalejeme ju studenou vodou, rozmiešame a nalejeme do polievky. Nakoniec prilejeme smotanu, ktorú sme rozmiešali s 1 PL múky a necháme všetko spolu na slabom ohni prevrieť. Polievku dochutíme korením a podľa potreby soľou. Do hotovej polievky nakrájame na kocky mäso z uvareného kolienka alebo varenú klobásku pokrájanú na kolieska.Podávame s chlebom alebo pečivom. Polievka chutí aj studená najmä v lete.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.