Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Polievky

Detviansky fazuľový strapkáč

Suroviny: 250g drobnej bielej fazule, 7dcl pohár kvasenej kapusty, údené kolienko alebo údená klobáska, 50g údenej slaninky, 3PL hladkej múky, soľ, korenie, bobkový list, 1 pohárik kyslej pochúťkovej smotany, 3 väčšie zemiaky.

Postup: Do hrnca dáme deň vopred namočenú fazuľu, kolienko alebo klobásku a dáme variť. Keď je fazuľa tak na 3/4 mäkká, pridáme kyslú kapustu, bobkový list a necháme variť. (pokiaľ sme varili klobásku namiesto kolienka, tak túto pred pridaním kapusty z polievky vyberieme). po chvíli varenia pridáme očistené- na kocky pokrájané zemiaky a varíme až zemiaky zmäknú. Na panvici opražíme na kocočky pokrájanú slaninku, ktorú po opražení lyžicou vyberieme a dáme do polievky. Ku slaninkovej masti pridáme 2Pl múky a upražíme zápražku. Zalejeme ju studenou vodou, rozmiešame a nalejeme do polievky. Nakoniec prilejeme smotanu, ktorú sme rozmiešali s 1 PL múky a necháme všetko spolu na slabom ohni prevrieť. Polievku dochutíme korením a podľa potreby soľou. Do hotovej polievky nakrájame na kocky mäso z uvareného kolienka alebo varenú klobásku pokrájanú na kolieska.Podávame s chlebom alebo pečivom. Polievka chutí aj studená najmä v lete.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 21. 02. 2008 | 14977 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18708 hl.)
 
Jednoduché (6013 hl.)
 
Lacné (5804 hl.)
 
Overené - tradičné (5421 hl.)
 
Je mi to jedno (5360 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 41306
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server