Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Tatova rajčinová polievka
Suroviny: 2 malé konzervy rajčinového pretlaku, soľ, korenie, vegeta, sušená zelerová vňať, masť alebo olej,1 malá cibuľa, 2PL hladkej múky, 1/4 čl mletej škorice, 1/4 čl majoránky, troška cukru na dochutenie, 1 vajce, 3Pl detskej krupice.
Postup: Do hrnca dáme za 1Pl masti alebo trocha oleja. Ku horúcemu omastku pridáme na drobnučko nasekanú cibuľu a orestujeme. Zalejeme studenou vodou, premiešame a pridáme pretlak. Potom do polievky pridáme za1PL sušenej zelerovej vňate ( alebo vetvičku čerstvej vňate), škoricu, majoránku, vegetu a necháme pomaličky povariť. Potom polievku dochutíme cukrom,korením a podľa chuti soľou. Nakoniec do polievky dáme zavariť malé haluštičky, ktoré sme vymiešali z vajca, štipky soli a detskej krupice.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.