Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Z mäsa nakrájame asi 1 cm hrubé plátky veľkosti dlane a potom ich naklepeme. Na oleji speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme naklepané plátky mäsa a na cibuli mäso opečieme, aby sa zatiahlo. Potom mäso poprášime asi s 1PL mletej papriky, podlejeme a prikryté dáme dusiť. Keď sa mäso začnne dusiť, pridáme kocku bujónu, sušené huby a dusíme domäkka. Keď je mäso mäkké, na troške oleja opečieme na kocočky pokrájanú slaninku. Opečenú slaninku lyžicou preložíme k mäsu a na slaninkovom výpeku upražíme zápražku z múky. Po opražení zalejeme studenou vodou, premiešame a prilejeme k mäsu. Podľa toho ako máme omáčku slanú dochutíme vegetou(nemusíme), korením a necháme za občasného pomiešania omáčku prevariť. Podávame s knedlou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.