Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kurča na hrášku
Suroviny:1 kurča, 1 konzerva hrášku,soľ, korenie,vegeta, majoránka,olej, hladká múka,1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, troška plnotučnej horčice. Miesto vegety ,môžeme použiť 1 kocku kuracieho alebo slepačieho bujónu.
Postup:Kurča očistíme, opláchneme, kožu stiahneme a potom kurča rozkrájame na menšie porcie.Takto pripravené kurča jemne osolíme, okoreníme a necháme postáť. Na oleji speníme nadrobno nasekanú cibuľu,pridáme ku nej roztlačený strúčik cesnaku, premiešame a vložíme do tohto základu, pripravené porcie kurčaťa. Spolu krátko poopekáme,zalejeme teplou vodou, pridáme kocku bujónu alebo trocha vegety a prikryté dusíme domäkka. Počas dusenia občas premiešame a podľa potreby dolejeme vody. Keď je mäso mäkké, omáčku zahustíme s1Pl múky, ktorú sme rozmiešali v troche studenej vody. Necháme prevariť a dochutíme trochou horčice, majorány a podľa chuti prikoreníme. Nakoniec do omáčky dáme scedený hrášok a ešte krátko prevaríme. Podávame so zemiakovou kašou alebo s ryžou, poprípade s varenými zemiakmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.