Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zemiaková haruľa
Suroviny: 1kg zemiakov, soľ, rasca, mleté čierne korenie, majoránka, 2 vajcia, 3-4 strúčky cesnaku (môže byť aj viac), hladká múka, mlieko, oškvarky a masť.
Zemiaky očistíme, nahrubšie nastruháme a primiešame ostatné suroviny tak, ako keď robíme zemiakové babky. Na vymastený plech nalejeme vymiešané zemiakové cesto a na povrch pokladieme nahusto oškvarky. Dáme do dobre vyhriatej rúry a upečieme dozlatova. Upečené pokrájame na porcie a podávame ako osobitné jedlo s mliekom, zakysankou ap. alebo ako prílohu k upečenej hydine alebo k pečenému prasiatku.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.