Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Madridská cibuľačka
Suroviny: Na 1,5L polievky použijeme 2 kocky slepačieho alebo kuracieho bujónu, trocha mletého korenia, štipku muškátového orieška, 2 cibule veľkosti orecha, trocha oleja-najlepšie olivový, 50g šunky alebo šunkovej salámy,1vajce, detská krupica, štipka soli a na dochutenie - dochucovadlo: harmónia chuti alebo tekuté maggy.
Postup: Do vriacej vody vložíme kocky bujónu a na miernejšom ohni necháme uvariť. Na oleji si opečieme dozlatista na kolieska pokrájané cibule a pridáme ich do polievky. Necháme na slabom ohni povariť. Šunku nakrájame na drobné kocočky, pridáme štipku soli, vajce a detskú krupicu. Vymiešame tuhé husté cesto a robíme z neho malé guľôčky, ktoré uvaríme v polievke. nakoniec polievku dochutíme štipkou muškátového orieška, korením a podľa chuti môžeme dochutiť aj dochucovadlom . Hotovú polievku na tanieroch dozdobíme kúskom petržlenovej vňate.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.